Országos vizsgaelnöki és Országos szakértői névjegyzék kezelése

publikus felület

felhasználói leírása

v 2.1

2010.március 16.

Tartalomjegyzék


Tartalomjegyzék. 2

1.      Bevezetés. 3

2.      Publikus felület kezelési leírása. 3

2.1         Országos szakértői névjegyzék KERESÉS-FELKÉRÉS. 4

2.2         Felkérés küldése a szakértőnek. 8

2.3         Országos vizsgaelnöki névjegyzék KERESÉS. 9


 

 

1.      Bevezetés

A szakértők/vizsgaelnökök kérelmei alapján, a rendszer olyan jegyzéket tart karban, amely megtekinthető egy publikus, mindenki számára nyilvános címen. A publikus lista két részre oszlik, egy vizsgaelnöki és egy szakértői jegyzékre. A jegyzékek összeállítása az Oktatási Hivatal által kiadott, érvényes igazolások/igazolványok alapján történt és folyamatosan frissül.

Egy-egy szakértőt/vizsgaelnököt kiválasztva, bővebb információt is kaphat, a szakértők esetében pedig elektronikusan szakértői felkérés is küldhető.

2.      Publikus felület kezelési leírása

A felületen található névjegyzék két részre oszlik, egy szakértői és egy vizsgaelnöki névjegyzékre. A kiválasztott ikonra kattintva léphet be a névjegyzék keresőjébe.

Attól függően, hogy milyen célból kívánja használni a névjegyzéket az alábbi ikonok közül választhat:

1.       ha a névjegyzékre kíván jelentkezni vagy már meglévő adatait szeretné megtekinteni, esetleg módosítani a „JELENTEKEZÉS-BEJELENKEZÉS” ikont kell választania.

2.       ha a névjegyzéken különböző szempontok szerinti szűrés alapján keresni kíván szakértőt/vizsgaelnököt az alábbi ikonokat választhatja.

3.       ha szakértőt kíván kiválasztani, felkérni akkor válassza a „KERESÉS-FELKÉRÉS” ikont.


 

2.1    Országos szakértői névjegyzék KERESÉS-FELKÉRÉS

Az Országos szakértői névjegyzék keresés-felkérés ikont választva Ön az alábbi képernyőre jut:

1.sz. képernyőkép

A felületen a szakértői listát az alábbi mezők alapján szűkítheti:

Megnevezés

Leírás

Név

A szakértő neve

Megye

A szakértő elérhetősége (megye)

Település

A szakértő elérhetősége (település)

Szakterület

A szakértő szakterület/szakirány adata

A lista névre, megyére, településre szűkítéséhez töltse ki a keresés táblázatban a megfelelő adatokat, majd válassza a Keresés gombot! A keresésnél egyszerre több feltételt is megadhat, nagy és kisbetű között a rendszer nem tesz különbséget.

A szakterület/szakirányra történő kereséshez (ld 2. 3. sz. képernyőkép)válasszon a szakterület mező legördülő listájából, majd kattintson a Hozzáad gombra! A választott keresési feltétel ekkor megjelenik a képernyő jobb oldalán. Keresés gombra kattintva a kijelölt szakterületnek megfelelő szakértői listát kapja. Figyelem! A rendszer csak azokra a szakterületekre eredményez találatot, amelyet a Hozzáad gombbal a szűrési feltételekhez adott.


 

2.sz. képernyőkép

Ha nem szeretne szakterületen belül szakirányt megnevezni, akkor a szakirányból ne válasszon adatot, hanem kattintson a Hozzáad gombra.

3.sz. képernyőkép

Amennyiben a korábban kiválasztott szakterület/szakirányt a keresési feltételét változtatni kívánja, akkor válassza a Töröl gombot.

A keresés gombra kattintva a találati lista az eredménynek megfelelően leszűkül, és a rendszer a lista jobb felső sarkában jelzi a találati számot/összes szakértői számot.


 

Az adott szakterület szakirányait a szakterület alatt található legördülő listából választhatja ki:

4.sz. képernyőkép

A szakértők listájának bal alsó sarkában lévő számokra kattintva lapozhat az adatok között.

5.sz. képernyőkép


A szakértők listájában lévő  ikonra kattintva megtekinthetők a szakértő publikált, nyilvános adatai. Ha a szakértő hozzájárult, akkor az elérhetőségi adatai, telefonszámai és publikált dokumentumai is láthatóak. Egyéb esetben a szakértő neve, a megyei szintű elérhetősége és az Oktatási Hivatal által kiállított igazolás/igazolvány adatai tekinthetők meg. Példánkban jól látható, hogy a szakértő minden publikálható adatot engedélyezett (6. sz. képernyőkép)

6. sz. képernyőkép

Amennyiben a szakértő, szakmai önéletrajzát is feltöltötte a rendszerbe a publikus dokumentumok résznél megnyitható a csatolt file. A megnyitáshoz válassza a dokumentum mellett látható letöltés  ikont!

Az adatlap alján található Vissza gombra kattintva visszajut a szakértők listájához, vagy a Felkérés küldése gombot választva felveheti a kapcsolatot a szakértővel.


 

2.2   Felkérés küldése a szakértőnek

Felkérést kétféleképpen indíthat a szakértő felé:

  1. A szakértő adatlapján lévő Felkérés küldése gombbal,
  2. A szakértői lista ikonjával (5. sz. képernyőkép)

Akár a Felkérés küldése gombot, akár a ikont választotta az alábbi képernyőre jut:

7.sz. képernyőkép

A Felkérő adatai résznél töltse ki a saját adatait, értesítési címét, és néhány sorban írja le a felkérés jellegét: „Feladat jellege (rövid leírása)”!

Figyelem! A Felkérő neve, e-mail címe, és a feladat leírása kötelező mezők, ezek kitöltése nélkül nem küldhető felkérés a szakértőnek.

Amennyiben minden adatot kitöltött, válassza a képernyő alján lévő Küldés gombot. Ekkor a rendszer a szakértő számára megküldi a felkérést, Ön pedig visszaigazolásba ellenőrizheti, hogy a felkérés elküldése sikeres volt-e.

Amennyiben mégsem küldene felkérést a szakértőnek válassza a Vissza gombot, ekkor az Ön által kitöltött adatok törlődnek és a rendszer ismét a szakértői névjegyzékre lép.

2.3   Országos vizsgaelnöki névjegyzék KERESÉS

Az Országos vizsgaelnöki névjegyzék KERESÉS ikont választva a felhasználó az alábbi képernyőre jut:

8. sz. képernyőkép

A felületen a vizsgaelnöki listát az alábbi mezők alapján szűkítheti:

Megnevezés

Leírás

Név

A vizsgaelnök neve

Megye

A vizsgaelnök elérhetősége (megye)

Település

A vizsgaelnök elérhetősége (település)

Vizsgáztatási terület

A vizsgaelnök vizsgáztatási területének adata

A lista névre, megyére, településre szűkítéséhez töltse ki a keresés táblázatban a megfelelő adatokat, majd válassza a Keresés gombot! A keresésnél egyszerre több feltételt is megadhat, nagy és kisbetű között a rendszer nem tesz különbséget.

Lehetőség van a vizsgáztatási terület/kategória szűrésére is (ld 9. sz. képernyőkép). Válasszon a vizsgáztatási terület mező legördülő listájából, majd kattintson a Hozzáad gombra! A választott keresési feltétel ekkor megjelenik a képernyő jobb oldalán. Keresés gombra kattintva a kijelölt vizsgázatási területnek megfelelő listát kapja. A találati lista az eredménynek megfelelően leszűkül, és a rendszer a lista jobb felső sarkában jelzi a találati számot/összes szakértői számot.


 

9. sz. képernyőkép

Amennyiben a korábban kiválasztott vizsgázatási terület keresési feltételét változtatni kívánja, akkor válassza a Töröl gombot.

A vizsgaelnökök listájának bal alsó sarkában lévő számokra kattintva lapozhat az adatok között.

A vizsgaelnökök listájában lévő  ikont választva megtekinthetők a vizsgaelnök publikált, nyilvános adatai.

Az adatok megtekintéséhez válassza a ikont!

Az adatlap alján található Vissza gombra kattintva a rendszer ismét a vizsgaelnökök listájára lép.